“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dijous, 16 de maig del 2013

Lectures d'actualitat

Un cop més, inaugurem secció al nostre blog! Cada mes seleccionarem lectures relacionades amb temes de l'actualitat més inmediata.

Aquest mes de maig, hem triat una lectura que lliga amb la notícia de la detenció de sis pressumptes etarres a França. Es tracta de la novel·la de l'escriptora gallega Marilar Aleixandre Carrer del carbó, publicada per l'editorial Bromera a la col·lecció L'espurna. L'autora segueix els passos dels seus predecessors en l'èxit de la literatura juvenil escrita originàriament en gallec com Agustín Fernández Paz, Suso de Toro, Fina Casalderrey o Xavier P. Docampo. Tot i que el llibre és de l'any 2006, el tema no pot ser més actual.


La Paula descobreix que el seu pare era militant d'ETA i que va morir mentre col.locava una bomba. Viatja al Pais Basc i coneix a les seves àvies Edurne i Nekane. Tots aquests esdeveniments provocaran una commoció tremenda en la vida de Paula i un nus molt difícil de desfer mentre intenta descobrir i acceptar la nova imatge del pare.





I aprofitant que el dia 17 de maig és el Dia das Letras Galegas, us animem a consultar la Guia de lectura que hem confeccionat per a l'ocasió, on hi trobareu les obres dels autors mencionats que podeu trobar a la Biblioteca. També tenim obres dedicades a la poetessa Rosalía de Castro que es van adquirir quan l'Institut va participar en les Rutes Literàries.

I ja sabeu, gaudiu la lectura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!