“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimecres, 5 de juny del 2013

Sàpiens: Dones amb història

Sabeu que a la Biblioteca Jordina Vidal (no ens cansarem de repetir-ho, la Biblioteca de l'Institut té nom) rebem subscripcions periòdiques a diverses revistes? Hi podreu trobar la revista Investigación y ciencia, El llaç, Opcions, Amnistía Internacional, la revista d'El Barça... I també la revista Sàpiens, on es parla de la història des del seu vessant més lúdic i divulgatiu.

I dins de la revista hi ha una secció fixa: "Dones amb història" (sí, desgraciadament les dones encara tenim secció pròpia; és a dir, que no en trobareu moltes en la resta de seccions i per això se'n parla en un capítol a part). Allà veureu les aportacions a la història de diverses dones. La podeu llegir acostant-vos a la Biblioteca i cercant la revista. Però si esteu mandroses, també hi podeu acedir des d'aquí.

I ja que parlem de dones, us deixem les fotografies de la xerrada que la Veronica Zaragoza, membre del grup de recerca en Literatura catalana de l'edat moderna de la Universitat de Girona, va oferir a l'alumnat de Batxillerat per celebrar la Diada de Sant Jordi, on parlà precisament del paper de les dones en la història de la literatura
.




Bé, doncs això, gaudiu la lectura... en femení!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!