Mapa de llibreries de Barcelona"Hi ha un moment en la vida de les persones decents que es caracteritza pel desig irresistible de comprar un llibre."


Josep Maria de Sagarra, "Les hores dels llibres".

divendres, 20 de setembre de 2013

Martí de Riquer

El dimecres 18 de setembre ens llevàvem amb la notícia de la mort de l'escriptor, filòleg i humanista Martí de Riquer el dia anterior. Als seus 99 anys destacava, entre d'altres aspectes, per la seva dedicació a la investigació de la literatura, tant catalana com espanyola, sobretot de l'època de les novel·les de cavalleries.

Si voleu més detalls de la seva biografia, a la Viquipèdia ja apareix una actualizació recent. I, com a mostra de la seva dedicació als estudis literaris, la nombrosa bibliografia que podeu trobar a la Biblioteca on Martí de Riquer hi deixà la seva pinzellada. Hi trobareu una mica de tot: la Història de la literatura catalana de l'editorial Ariel, el volum que va des de l'Edat Antiga al Renaixement de la Història de la literatura universal de l'editorial Planeta, la introducció a l'adaptació del Quixot de l'editorial Vicens Vives... Si cliqueu sobre la foto del llibre, accidireu a la fitxa del catàleg.

En podeu trobar una selecció a l'expositor de novetats de la Biblioteca!

Font: http://www.vilaweb.cat/noticia/4144461/20130918/mort-lescriptor-filoleg-humanista-marti-riquer.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!