Mapa de llibreries de Barcelona"Hi ha un moment en la vida de les persones decents que es caracteritza pel desig irresistible de comprar un llibre."


Josep Maria de Sagarra, "Les hores dels llibres".

dijous, 16 de gener de 2014

Lectures d'actualitat: La Guerra de Successió dia a dia

Tal dia com avui, un 16 de gener, es promulgà el Decret de Nova Planta, confirmant així la fi dels drets i llibertats de la nació catalana. Això va passar l'any 1716, però sembla que el tema dels nostres drets com a nació segueix sent molt actual. 

És per això que aquest mes us volem acostar una col·lecció que ens ajudarà a entendre com hem arribat fins on estem com a poble. Porta per títol La Guerra de Successió dia a dia i ens trasllada a aquell moment històric tan cabdal per a Catalunya, tot apropant-nos-hi de manera amena i didàctica. L'obra és plena d'imatges i il·lustracions i està escrita per prestigiosos historiadors. Com a curiositat, un d'ells és Oriol Junqueras, el líder d'ERC i cap de l'oposició al govern de la Generalitat. L'edita la revista Sàpiens, especialista en divulgar la història.

Si cliqueu sobre les images podreu consultar la fitxa de cada un dels exemplars de la col·lecció:

http://aplitic.xtec.cat/epergam2/web/fitxa.jsp?id=5587683
http://aplitic.xtec.cat/epergam2/web/fitxa.jsp?id=5587709
http://aplitic.xtec.cat/epergam2/web/fitxa.jsp?id=5587725I ja sabeu, com diem sempre... gaudiu la lectura de la nostra història!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!