Mapa de llibreries de Barcelona"Hi ha un moment en la vida de les persones decents que es caracteritza pel desig irresistible de comprar un llibre."


Josep Maria de Sagarra, "Les hores dels llibres".

dimecres, 10 de febrer de 2016

Lectures d'actualitat: Jo també sóc catalana

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=15553960Aquest mes ens ha costat molt triar la nostra lectura d'actualitat, ja que ens han deixat alguns autors i volíem retre'ls homenatge (Umberto Eco, Harper Lee). Però, finalment, hem apostat per centrar-nos en una de les premiades del Ciutat de Barcelona 2016: Najat El Hachmi. Els Premis "han de contribuir al desenvolupament cultural i del teixit ciutadà", tal i com ha fet l'escriptora amb la seva obra La filla estrangera. L'obra narra la història d’una noia nascuda al Marroc i criada a Vic, i que es debat per decidir quin camí continuar en la seva vida davant les contradiccions culturals i socials a les quals s’enfronta.

A la Biblioteca podreu trobar Jo també sóc catalana, escrita al 2010, on l'autora parla de la seva vida a Catalunya després d'emigrar de Nador als vuit anys i reflexiona sobre la seva identitat en aquest sentit.

Però, per si us havíem fet dentetes al principi, us deixem els llibres que podreu trobar escrits pels autors esmentats a la Biblioteca.

Lee, Harper; Pàmies, Xavier [trad.]. Matar un rossinyol. Barcelona: Edicions 62, 2006.


https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=15889339
Lee, Harper. To Kill A Mockingbird. New York: Grand Central Publishing, 1982.
https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=15646784
Eco, Umberto; Pochtar, Ricardo [trad.]. El nombre de la rosa. Barcelona: Debolsillo, 2005.
https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=15795426
Eco, Umberto. El péndulo de Foucault. Barcelona: Lumen, 1991.I ja sabeu, gaudiu la lectura!

Font: http://www.elperiodico.com/es/noticias/barcelona/premis-ciutat-barcelona-reconocen-labor-preston-hachmi-piglia-4868480; http://www.btv.cat/btvnoticies/2016/02/15/premisciutatbcn-premiats-teatre-dansa-circ-arts-musica-cultura-literatura-mitjans-historia-arquitectura-ciencies-educacio-gastronomia/.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!