“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimecres, 31 d’octubre del 2018

Castanyada per cagar-se de por!

Il·lustració de Cute Reaper.

Ja tenim a sobre La castanyada! Ens esperen uns dies de festa, entre panellets, boniatos i castanyes... Ja teniu els ingredients preparats?

Un altre ingredient que no pot faltar en un pont de quatre dies és un bon llibre. Ja has triat el teu?

Hem aprofitat que aquests dies són també terrorífics per a moltes d'altres tradicions culturals. A Catalunya, Tots sants i el Dia de difunts esdevenen festivitats dedicades al record de les persones estimades que ja no estan entre nosaltres. 

A Galícia, se celebra el Samaín, provinent de la cultura celta, comú amb d'altres països atlàntics, d'on la festivitat ha evolucionat cap a l'actual Haloween. S'hi dóna la benvinguda a una nova etapa, després de l'estiu i de les seves prolífiques collites, com una espècie d'Any Nou. Els morts, tan presents en l'imaginari gallec, agafen presència en aquests dies.

És per això que no hem volgut desaprofitar l'ocasió per a presentar-vos les nostres lectures més terribles. Us hem preparat una Guia de lectura, on hi trobareu també les darreres adquisicions sobre el tema. N'hi ha moltes en Anglès, per si el voleu seguir practicatn després de l'estiu.

Font: https://sadaendigital.wordpress.com/la-celebracion-del-samhain-samain-en-la-cultura-gallega/; https://saposyprincesas.elmundo.es/estilo-de-vida/top-syp/el-origen-gallego-de-la-fiesta-de-halloween/: http://bibliocolors.blogspot.com/2014/10/dia-de-halloween-quina-por-dia-de.html.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!