“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimarts, 24 de març del 2020

Recursos per al confinament 1

Com diu la dita, qui promet s'obliga.

Ahir us vam parlar d'un recull de propostes per a passar millor el confinament. Hem decidit que les anirem compartint en píndoles de manera regular. Així podem anar afegint tot el material que corre per les xarxes aquests dies (que no és poc).

A banda dels recursos digitals ja disponibles, amb l'estat excepcional que ha suposat la crisi del Coronavirus, s'ha engrandit l'oferta de recursos en línia. Moltes editorials han alliberat llibres, teatres comparteixen obres, circs espectacles... Cadascú ofereix allò que sap fer a les xarxes de manera altruista.

El tastet d'avui inclou propostes d'activitats per a fer exercici a casa, elaborades pels Serveis Esportius de l'Ajuntament de Molins de Rei.



El FIC-Cat (Festival Internacional de Cinema en Català) també s'ha sumat a la iniciativa de compartir continguts digitals de forma gratuïta. A la seva web trobareu la secció el FIC-Cat entra a casa teva, amb curtmetratges que han format part de la Selecció Oficial de les últimes quatre edicions del festival. En volem destacar un, d'autoria molinenca: Els pensaments d'en Nil. Els seus protagonistes han passat pel nostre Institut!

http://erratanaturae.com/hades/wp-content/uploads//Pequen%CC%83os-platones-Dio%CC%81genes-web.pdf
Gràcies a la selecció elaborada pel Julian Marquina, hem descobert una pila de llibres interessants que l'editorial Errata Naturae ha publicat en obert per a l'ocasió. A l'alumnat de Batxillerat us recomanem especialment els de la col·lecció "Los pequeños platones", contes filosòfics amb personatges històrics, que agafen entitat pròpia. En especial, El filósofo-perro frente al sabio Platón, una història que ens pot fer reflexionar sobre l'abundància en la qual hem viscut immerses i la felicitat que ens ha aportat o no aquest fet.

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=18073278I aquesta troballa ens han recordat un llibre que va entrar a formar part del nostre fons fa uns mesos: Comics existenciales. Podreu trobar la major part del material del llibre publicat al web de l'editorial Stirner. Hi trobareu una galeria d'autors i autores amb les vinyetes on s'hi fa referència. Us ajudaran a portar el confinament amb filosofia... I sentit de l'humor!

I, quan tornem a obrir la Biblioteca, el podreu agafar en préstec.

Per avui, ho deixem aquí. I no oblideu gaudir amb les vostres lectures... I compartir-les!




  Font: https://www.viumolinsderei.com/2020/03/21/iniciatives-per-fer-esport-a-casa-durant-el-confinament/.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!