“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

divendres, 19 de juny del 2020

Consells per a biblioaddictes

Què està passant a les Biblioteques? Obren o no? Presten llibres? S'hi pot anar a estudiar? Us resumim breuement la informació que hem anat recopilant aquests dies...

Hi ha algunes Biblioteques Escolars que ja poden obrir. Però són casos excepcionals. En coneixem un a Girona, però es tracta d'una biblioteca oberta al barri: la Biblioteca Montfollet de l'Escola Montfalgars. 

De moment, a la Biblioteca El Molí de la nostra vila ja podeu retornar documents que tingueu prestats a la bústia de retorn. Però no patiu perquè els documents que teniu en préstec estan renovats automàticament fins al 31 de juliol (sempre i quan no us els haguessin reclamat ja abans que la biblioteca tanqués). També teniu més temps per passar a recollir els llibres que tingueu reservats (fins al 22 de juny)

A Barcelona, algunes ja han començat a obrir, però amb moltes restriccions (no ofereixen tots els serveis habituals).



En aquest vídeo, teniu resumida com serà la reobertura de les biblioteques:


Les biblioteques mantindran els documents retornats durant un parell de setmanes en quarantena, per assegurar-se que no estan infectats, per dir-ho d'alguna manera. Així que compteu que la circulació de documents podria ser una mica més lenta del que és habitual per aquest motiu.

Si teniu més dubtes sobre el tema, us recomanem la secció de Preguntes freqüents o la de Com serà la reobertura de les biblioteques? del portal Gènius. També en teniu la versió per a adults.

Sovint va apareixent la pregunta de si les biblioteques desaprareixeran com a espai físic a causa de la digitalització dels seus serveis. Però, com diu Ferran Burguillos (gerent de Biblioteques de Barcelona): “La biblioteca no és l'edifici, és la gent”. D'això ens en parla també l'Anna Guitart a l'Ara Llegim: “Hi ha gent que es pensa que les biblioteques són magatzems de llibres, però el nucli són les persones”. És una cita extreta del documental Ex Libris sobre la Biblioteca de Nova York. Val molt la pena.

Nosaltres ja li estem donant voltes a com serà la nostra tornada. Informant-nos bé per trobar un equilibri entre les ganes que tenim de tornar a posar en marxa els nostres serveis i de fer-ho amb seguretat. Tan aviat com ho tinguem clar, us anirem informant.

Font: A la "biblio", amb mascareta;
Cómo desinfectar los libros de la biblioteca en una pandemia?;
Cómo actuar con los libros ante el riesgo de contagio por Covid-19?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!