“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

Catàlegs en línia

La Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès té la missió de conservar, gestionar i difondre els seus fons moderns i patrimonials, i ésser un centre d’informació i de servei orientat al públic investigador en general, i particularment als socis i a l'alumnat de l’Ateneu.


La biblioteca de l’Institut Català Internacional per la Pau és un centre especialitzat en temes de cultura de pau, seguretat i conflictes. Té com a finalitat permetre i afavorir la recerca del coneixement en aquestes temàtiques, constituït el centre de referència en el seu àmbit a Catalunya. La biblioteca dóna suport a l’ICIP i a investigadors i experts en el camp de la pau. Forma part de la xarxa de biblioteques especialitzades de la Generalitat i estàn en contacte permanent amb institucions i centres similars d’arreu del món.


Treballant des de 1987 en la capacitació de les persones per prevenir el VIH/sida a través de la documentació i la formació.Catàleg de les Biblioteques de la UPC (Universitat Politècnic de Catalunya).Catàleg de la Biblioteca de la Unversitat Pompeu Fabra.Biblioteca virtual de la Universitt Oberta de Catalunya. La Biblioteca de la UOC ha signat un conjunt de convenis de col·laboració amb biblioteques de diferents universitats i institucions gràcies als quals els membres de la nostra comunitat universitària poden accedir a les instal·lacions respectives i fer ús del servei de préstec d'aquestes institucions.

Catàleg de les Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona.La BC està ubicada a l’antic Hospital de la Santa Creu de Barcelona, un dels conjunts del gòtic civil més important de Catalunya. Es va crear el 1907 i es va obrir al públic el 28 de maig de 1914. En aquell moment estava ubicada al Palau de la Generalitat. El trasllat es va fer entre 1936 i 1939, en plena guerra civil. Les noves instal·lacions es van obrir el 20 de febrer de 1940, amb el nom de Biblioteca Central.


Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya. El PUC o Préstec Consorciat és un servei gratuït que permet als usuaris de les biblioteques de les institucions membres del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC), sol·licitar i tenir en préstec documents d'una altra biblioteca del CBUC. 

 
Catàleg del Servei de Biblioteques Públiques de Catalunya.

2 comentaris:

 1. On s'escriu l'opinió personal de la lectura?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Jaume!
   Per recomanar una lectura tens dues opcions:
   - Ens l'envies per mail a bibliorequesens@gmail.com
   - La guardes a la carpeta de Recomanacions de l'ordinador nº 1 de la Biblioteca.
   Gràcies per compartir.

   Elimina

Gràcies per participar!