“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dijous, 1 de desembre de 2011

Dia Mundial de Lluita contra la sida

Avui, 1 de desembre, és el Dia Mundial de Lluita Contra la SIDA. Des de la biblioteca no podem deixar de fer-ne esment i recomanar-vos la bibliografia relacionada amb el tema que podreu trobar a la Biblioteca.

Què és el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida?
El Dia Mundial de la Lluita contra la Sida (DMS) és el dia escollit per recordar i donar a conèixer al món l’epidèmia global de la sida causada per l'extensió de la infecció del VIH. Des del primer diagnòstic, fet l’any 1981, hi ha més de 25 milions de persones que han mort per malalties relacionades amb el sida a tot el món convertint-se en una de les pandèmies més mortals de la història.

Per què cal dedicar una jornada a la sida?
Malgrat que els progressos científics i l’accés al tractament per al VIH han avançat molt en aquests 30 anys d’història de la malaltia, el cert és que encara es necessita millorar el coneixement i la prevenció del VIH/sida. Les dades epidemiològiques• Es calcula que 130.000 persones viuen amb el VIH i des de l’inici de l’epidèmia a Espanya s’han notificat un total de 79.363 casos de sida
• Es calcula que el 30% de les persones que tenen VIH no ho saben
• El 20% dels nous diagnòstics són dones
• La principal via de transmissió són les relacions heterosexuals no protegides
• Un 31% de persones demanarien que canviessin de lloc al seu company de treball en cas que aquest fos seropositiu
• Un 34% de persones pensen que el VIH es pot transmetre amb una picada d’un mosquit
És per això que considerem que s’ha de dedicar una jornada a parlar del VIH/sida però s’ha d’anar més enllà. Els mitjans de comunicació, les administracions i les entitats relacionades hem de seguir transmetent missatges a la societat per donar a conèixer el VIH/sida i les vies de transmissió per contribuir a eradicar-la i també a eliminar la discriminació que pateixen les persones que viuen amb aquesta malaltia.

Quin és el lema del Dia Mundial de la Lluita contra la sida?
Enguany s’inaugura la campanya Getting to zero


La Generalitat de Catalunya a través del departament de salut cada any també duu a terme un comunicat oficial. Aquest any, el lema del Dia Mundial de Lluita contra la Sida és


Què és el llaç vermell?
El llaç vermell és el símbol utilitzat a tot el món per expressar la solidaritat amb els/les malalts/es a causa de la sida. El color vermell del llaç representa el vincle entre la sang i la passió i es remunta a una tradició nord-americana d’honorar i recordar els/les morts/es amb una cinta lligada a un arbre com a símbol d’amor i afecte per la persona desapareguda. Va néixer l’any 1991 quan un grup d’artistes de Nova York,Us deixem també la campanya del Ministeri de Sanitari per afavorir l'ús del preservatiu:I com que ens ho prenem amb sentit de l'humor, tot i la seriositat de l'assumpte, aquí teniu algunes imatges divertides:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!