“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimecres, 7 de desembre del 2011

Projecte de Biblioteca per al present curs


Resum Memòria 2010-11 i Pla d’actuació 2011-12:

Tot i el context de crisi econòmica i retallades en els serveis públics com l’educació, el centre segueix apostant per donar un impuls a la Biblioteca del centre, ja que estem convençuts que posant èmfasi en l’assoliment de la competència lectora millorarem els resultats acadèmics de l’alumnat.

Aquest impuls es plasma, sobretot, en la recerca d’altres mitjans de finançament per a poder seguir millorant la biblioteca sense que el centre hagi de fer una despesa extra. Per això ens hem presentat als següents concursos i programes d’innovació educativa:

-         Concurso Nacional de Buenas Prácticas (Ministerio de Educación):
·        Un primer premi de 14.000 euros.
·        Tres segons premis de 9.000 euros.
·        Cinc tercers premis de 6.000 euros.

-         Programa d’Innovació Educativa Biblioteques Escolars PuntEdu (Generalitat de Catalunya):
·        Els centres educatius els projectes dels quals siguin seleccionats rebran una dotació econòmica màxima de 2.000,00 euros i la resta de recursos que preveu la base 9.3:
a) Formació específica del professorat responsable de la dinamització del projecte. S'entén que aquesta formació té caràcter institucional i es realitzarà de forma telemàtica i presencial i en el marc de la zona dels serveis educatius.
c) Accés al programa informàtic per a la gestió de la biblioteca (ePèrgam). Nosaltres ja el tenim. Es pot accedir al catàleg a través del blog: a l’apartat de la dreta “Catàlegs en línia” on hi diu “Accés al nostre catàleg”.
b) Materials didàctics.
·        Temporització de les activitats previstes durant els 3 anys que dura el PuntEdu.

Per a poder difondre totes les activitats previstes i donar-li un toc de modernitat a la biblioteca hem fet aquest blog, on hi anem penjant les novetats que entren a la biblioteca (ja siguin compres, donacions, subvencions, etc.), les activitats que s’hi duen a terme, informació relacionada amb l’animació de la lectura, etc. La idea és fer del blog un espai dinàmic d’intercanvi d’informació amb els nois i noies (per això s’hi poden fer comentaris, valoracions de les entrades, etc.). Volem que el blog sigui un mitjà per a fer comunitat entre pares, alumnes, professors i tot el personal del centre. Per això us animem a fer-vos seguidors públics del blog (en la icona de baix a la dreta: “Inscriviu-vos en aquest lloc”). També us hi podeu subscriure per correu electrònic, de manera que rebreu automàticament les actualitzacions del blog al vostre e-mail (a dalt de tot on hi diu “Submit”). Per altra banda, us podeu posar en contacte amb la biblioteca per a qualsevol dubte o comentari en l’adreça de correu electrònic que apareix a la pàgina d’informació (“Qui som?”).

Per últim, si disposem del temps suficient, tenim previst organitzar activitats de competència informacional, aprofitant també que una mestra de l’ institut està fent un curs sobre el tema:

-         Dirigides a assessorar l’alumnat sobre el funcionament de la biblioteca i la recerca d’informació.
-         També volem treballar el tema de la seguretat a internet mitjançant activitats que ens permetin treballar el tema de la confidencialitat a les xarxes socials per tal de promoure’n un ús responsable.



Gaudiu la lectura!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!