Mapa de llibreries de Barcelona"Hi ha un moment en la vida de les persones decents que es caracteritza pel desig irresistible de comprar un llibre."


Josep Maria de Sagarra, "Les hores dels llibres".

divendres, 6 de març de 2015

Formació d'usuaris

El passat mes de gener vam finalitzar, per fi, les sessions de Formació d'usuaris a la Biblioteca amb l'alumnat de 1r d'ESO. Es tracta d'una activitat que teníem preparada des del curs passat i que no vam poder dur a terme per problemes amb l'ePèrgam (el programa de catalogació que facilita el Departament d'Ensenyament a les Biblioteques PuntEdu).

Vam preparar dues sessions amb un dossier i, a partir d'aquí, l'alumnat va descobrir l'origen del nom de la Biblioteca, com s'organitza el nostre fons, quin procés segueix un llibre des que arriba a la Biblioteca fins que l'usuari el té a les mans, per què és tant important fer silenci a la Biblioteca... El Greg, el Rodrick, l'Emily i altres personatges reconeguts de la literatura juvenil ens van explicar com fer una cerca al catàleg de la biblioteca. I moltes coses més!

En la segona sessió, més pràctica, els nois i noies van haver de trobar uns llibres amb frases amagades a dins a partir d'unes pistes. Molt divertit, tot plegat!

Des d'aquí volem donar les gràcies a tot el profesorat que va col·laborar perquè l'activitat es pogués dur a terme.
Els nois i noies que ens vau tornar omplert el qüestionari vau rebre un petit obsequi en forma de Punt de llibre. Tu ja tens el teu?

I ja sabeu, recordeu que sempre us podem ajudar a trobar el llibre que esteu buscant!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!