“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dijous, 4 de juny del 2015

El Marc no ens recomana... L'ombra sobre Innsmouth

http://aplitic.xtec.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=14553425
El Marc A. ens ofereix la seva primera recomanació. És un gran lector, però aquest cop no l'ha acabat de convèncer el llibre que va triar. Potser d'aquí uns anys li agradarà més, ja que es tracta d'una obra complexa per algú de la seva edat...

L'autor de L'ombra sobre Innsmouth, H.P. Lovecraft, va ser un escritpor peculiar. Amb una personalitat una mica excèntrica va cultivar, sobretot, el gènere fantàstic, el misteri i el terror. Trobem en la seva obra un ambient inquietant, del qual aquesta novel·la n'és un exemple. El protagonista arriba a un poble, Innsmouth, on els seus habitants són molt estranys. L'obra pertany a la sèrie Els mites de Cthulhu, on l'horror còsmic construeix tota una genealogia d'éssers mitològics extraterrestres terrorífics.

"No el recomano perquè se m'ha fet molt pesat i aborrit. A més, res tenia sentit. El que més m'ha agradat ha sigut el capitól 3, el demés no m'he enterat.
Encara que no el recomani el podeu agafar però si no us agrada jo ja us he advertit.

Aquesta historia té una fantasia molt surrealista i això ha fet que em perdi molt."
 
Lovecraft i Cthulhu han deixat petjada en molts àmbits: podem trobar pel·lícules (Dagón, la secta del mar), jocs de rol, cançons (The Thing That Should Not Be), grups de música (Ktulu), videojocs, còmics (El joven Lovecraft)... inspirats en aquest món.


I ja sabeu, gaudiu la lectura... I compartiu-la! Us agradi o no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!