“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimarts, 28 de maig del 2013

El "Recomanador"

Estàs buscant un nou llibre per començar a llegir i vas una mica desorientat? Busques alguna història que t'atrapi per L'hora de lectura? Et podem ajudar!

Si et trobes en alguna d'aquestes situacions, el primer que t'hem de dir és que vinguis a la Biblioteca i ens demanis consell. Plegats buscarem una lectura que s'adapti a les teves demandes. Per exemple: "Busco un llibre de misteri però on també hi hagi alguna història d'amor"... No pateixis, que el tenim segur!

Estem elaborant Guies de lectura temàtiques que t'ajudaran a orinetar-te pel laberint de lectures que és la nostra Biblioteca. Per començar, n'hem fet una commemorant el Dia das Letras Galegas, que ve a ser com una espècie de Diada de Sant Jordi en versió "remullada" (ja se sap que a Galícia hi plou sovint). També en vam fer una el Dia Mundial de lluita contra la SIDA on hi trobareu tota mena de material relacionat amb el tema que tenim a la Biblioteca. Però si busqueu novel·les romàntiques, de terror, policíaques, de vampirs... també les tenim. Fins i tot per als més mandrosos, podeu cercar en el nostre catàleg llibres amb el Descriptor "Lectura fàcil". A més, sempre podeu deixar-vos guiar pels nostres "Recomanats".

Per cert, si entreu al catàleg on-line veureu que ja hem canviat el nom de la Biblioteca (us ho explicàvem fa uns dies en un altre post). I si encara no el domineu, no patiu. Estem preparant unes sessions de Formació d'usuaris per al proper curs. Us ensenyarem com buscar llibres en el nostre catàleg per després trobar-los a la biblioteca, entre moltes altres coses...

Bé, i si amb tot plegat no en teniu prou, hem descobert una iniciativa molt interessant. La revista digital de literatura juvenil El templo de las mil puertas ha creat una aplicació que us pot ajudar. Li han dit "El Recomendador" i el que fa és guiar-te a l'hora de triar un llibre a partir d'una sèrie de preguntes que haureu de contestar. El que ja no us podem garantir és que el llibre que us recomanin el tinguem a la Biblioteca, però us podem ajudar a trobar-lo en alguna altra!

I per despedir-nos, llancem a l'aire una pregunta: creieu que la nostra Biblioteca s'assembla a les que fa en Marc Giai-Miniet?


Gaudiu la lectura... i la mini escultura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!