“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

divendres, 7 de juny de 2013

Lectures d'actualitat: Violència en la parella

Aquest mes, us tornem a recomanar una lectura d'actualitat. En aquest cas es tracta del llibre La Carlota obre els ulls de la Gemma Lienas. 

 
Les qui estigueu familiaritzades amb aquesta escriptora ja coneixereu la Carlota, una adolescent intrèpida aficionada a escriure diaris. En aquest llibre hi trobareu El diari blau de la Carlota i El diari Lila de la Carlota, on es parla de les relacions de violència que, molt més sovint del que ens agradaria, s'estableixen entre homes i dones.

Si cliqueu sobre el nom de l'escriptora podreu accedir a la seva pàgina web. Allà trobareu el "Consultori de la Carlota", on podreu fer preguntes relacionades amb els temes que es tracten als seus diaris. 

I per què aquesta és una lectura d'actualitat? Doncs perquè recentment, el Departament de Benestar Social i Família ha presentat un document on es donen una sèrie de consells per als professionals que treballem amb joves a l'hora d'actuar davant de casos de violència masclista. Es tracta del Protocol de Joventut per a l'abordatge de la violència masclista, una Guia pràctica per a professionals de Joventut per orientar l'actuació en violència masclista amb persones joves. Desgracdiadament, tal i com podeu comprovar llegint la notícia (Benestar Social i Família presenta un protocol per sensibilitzar, detectar i atendre la població jove en situació de violència masclista), les noies joves viuen o han viscut sovint situacions de violència en les seves relacions de parella, ja sigui perquè els controlen les seves relacions amb les amigues, perquè les ridiculitzen en públic o, fins i tot casos més greus on s'han vist obligades a mantenir relacions sexuals sense el seu consentiment o que han patit agressions físiques. 

Per tal d'evitar que tu siguis una d'aquestes noies, et recomanem que llegeixis aquest llibre. T'ajudarà a identficar situacions de violència que patim en la nostra relaitat quotidiana i que no ens ho havien semblat en un principi. I és que la violència en la parella comença amb petits actes que, si els tolerem, es tornen agressions cada cop més greus i, sense voler-ho, ens podem veure immerses en una espiral de violència de la qual després no sabrem com sortir.

També volem recomanar aquesta lectura als nois, ja que vosaltres també teniu un paper en el canvi de mentalitat que ha de fer que la violència en la parella sigui cosa del passat. Vosaltres podeu cridar l'atenció a un company de la colla que "controla" massa la xicota, rebutjar un amic que aixeca la veu a la nòvia... o fins i tot, aturar-vos un moment i pensar si no haureu tingut alguna vegada una actitud fora de lloc amb alguna noia.

Bé, esperem que gaudiu la lectura... i que obriu bé els ulls!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!