“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dilluns, 4 de desembre de 2017

El Jaume ens recomana... El misterio de la cripta embrujada

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=16617868
El Jaume S. repeteix recomanació amb una Lectura obligatòria. Es tracta d'El misterio de la cripta embrujada, d'Eduardo Mendoza. Per a nosaltres, Mendoza sempre serà l'autor de Sin noticias de Gurb, amb qui encara riem recordant l'extraterrestre Gurb encarnat al cos de Marta Sánchez.

 "La lectura d'aquest llibre m'ha permès gaudir d'un dels molts llibres que ha fet Eduardo Mendoza.
Aquest llibre tracta d'un home, el protagonista, el qual està boig i havia estat en un "sanatori" durant 5 anys de la seva vida. MIitjançant una sèrie d'esdeveniments, aconsegueixen que aquest individu tingui una llibertat provisional. Aquesta llibertat dependrà de si resol un misteri que li encarregarà el comissari Flores.

El que vull dir amb això, si és que encara no s'ha notat, és que aquest llibre és de gènere policíac, un dels gèneres que més m'agrada i, per tant, ha estat un llibre que, com he dit abans, he pogut gaudir.

Bé, com deia, el nostre personatge principal aconsegueix la llibertat provisional d'aquell "sanatori" i, pot acabar aconseguint la llibertat definitiva si resol el misteri encarregat pel comissari Flores. La resolució del misteri, no només significarà llibertat pel personatge, si es que la hi ha, sinó que també significarà una gran satisfacció i autosuperació de si mateix. Des que el "boig" surt del "santatori" fins que definitivament hi torna, en poc més de tres dies, viu un munt d'aventures les quals el fan feliç ja que es demostra a si mateix que es pot valer per si sol.

El misteri tractava sobre una nena d'uns 15 anys aproximadament que s'havia escapat  d'un col·legi de :"Las Madres Lazaristas de San Gervasio". Ningú sabia res: com  va poder escapar?, ningú ho sabia. El més soprenent és que al cap de dos dies, la noia va tornar al col·legi com si res, com si no hagués passat res. Tot això va succeir fa sis anys. Però fa uns dies, al mateix col·legi, va tornar a succeir una historia semblant la qual preocupava tant a la policia com a la directora i als membres del col·legi. Pel que sembla ningú sap res... Però el nostre protagonista s'encarregarà d'esbrinar què i com va succeir amb aquests misteris, i no només aquests..."


I ja sabeu, gaudiu la lectura... I compartiu-la!


1 comentari:

Gràcies per participar!