“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimarts, 13 de març del 2018

8M Dia de la Dona

Aquest 8 de març ha estat una jornada molt especial, per diversos motius.


En primer lloc, aquest any ens hem embrancat en un nou projecte.Ens vam presentar a la Biblio(r)evolució. I tot i que el nostre centre no ha estat uns dels 30 centres seleccionats per rebre acompanayament en el procés de co-creació de nous usos per a la Biblioteca Escolar, nosaltres seguim amb la nostra dèria.

I en què consisteix? Ens hem proposat que la tria del fons de la Biblioteca es faci des d'una mirada coeducativa i inclusiva. Encara ens queda molt per fer, però no hem volgut desaprofitar aquesta oportunitat per presentar-vos el que ja hem fet fins ara. 

Per això hem elaborat una Guia de lectura titulada 8 de Març. Allà hi trobareu una sèrie de llibres relacionats amb el tema. Veureu que es pot abordar des de moltes perspectives i hem procurat incloure una mirada àmplia: hi trobareu llibres sobre feminisme, escrits per dones, amb protagonistes femenines empoderades... Volem col·laborar a reconstruir imaginaris i identitats oferint-vos alternatives als estereotips de gènere.

A més, aquest any les reivindicacions han pres noves formes, com per exemple la Vaga Feminista. Cada població va organitzar les seves pròpies activitats descentralitzades. I a la nostra vila també vam gaudir d'una bona pila d'actes. 

Esperem que us animeu amb alguna d'aquestes lectures que hem triat per a vosaltres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!