“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dilluns, 11 de maig del 2020

Recursos per al confinament 6

Ara que ja poden començar a obrir les llibreries, potser heu aconseguit rebre els vostres llibres de Sant Jordi. Moltes llibreries van demanar que no es compressin llibres en aquesta data tan assenyalada per altres canals que no fossin els de les nostres llibreries habituals de referència, reivindicant així els seu paper.

És per això que ens ha semblat un bon moment per a proposar-vos que organitzeu la vostra biblioteca personal o familiar. El Lluís Agustí, com a bibliotecari i professor de futurs bibliotecaris a la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals, ens dóna uns quants consells per orientar-nos en aquest sentit. Els trobareu a la publicació "Organització d'una biblioteca personal o familiar: alguns consells pràctics". Tot i que som conscients que potser no tots els nois i noies teniu la sort de poder-ne gaudir d'una (per això hi som nosaltres), ens ha semblat que les seves propostes us resultarien inspiradores.

 

Hem pensat que potser la ràdio us acompanya en aquests dies d'estar-nos a casa. Ens ha enamorat el programa Ciutat Maragda (de Catalunya Ràdio) dedicat a la reobertura de les llibreries. Si l'escolteu, hi tornareu a trobar el Lluís Agustí, qui ara és professor i director de l'Escola de Llibreria i ens parla de les repercussions al sector del llibre d'aquest #SantJordiConfinat. També hi surt la Miriam Cano, molinenca polifacètica qui participa en la inicitaiva de les Bèsties confinades d'Edicions Poncianes. Ella ha elaborat el pòster poètic d'Emily Dickinson.

En les darreres recomanacions de recursos que hem anat compartint, hem procurat incloure-hi una mica de tot. Però ens faltava encara afegir-hi un Scape Room! Darrerament en podem trobar de tots colors i aquests dies se n'estan fent molts de virtuals. Aquest ens ha enganxat especialment, ja que encaixa molt en el context que estem vivint. El seu creador l'ha fet durant el confinament i, si us hi fixeu molt, en podreu sentir una prova... No us donem més pistes.



https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=17653793I com ja sabeu, acabem sempre parlant de llibres que trobareu a la nostra biblioteca quan la puguem tornar a obrir. Com que molts dels reptes que heu de resoldre en l'Scape Room són matemàtics, us parlem d'una donació que vam rebre molt profitosa: Matemáticas recreativas 1.

I ja sabeu, gaudiu la lectura, també en temps de confinament... I compartiu-la! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!