“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dijous, 7 de març del 2024

8M: Inauguració Punt Lila

 Aquest curs tenim més feina que mai i ens falten moments per aturar-nos a reflexionar sobre el que estem fent i compartir-ho amb vosaltres. És el curs que més alumnat hi ha al centre i ho notem moltíssim, ja que no donem l'abast. Portem, a més, 4 anys en format Biblioteca Nòmada i això també ens passa factura, ja que l'organització és molt més complicada i el muntatge i desmuntatge ens ocupen molt de temps. Tot i així, hem buscat el moment per compartir-vos tot el que hem organitzar al voltant del 8 de març

El que més il·lusió ens fa explicar-vos és que hem inaugurat el Punt Lila de l'institut. Ja us vam explicar l'any passat que la Biblioteca Nòmada havia esdevingut seu improvisada de la Comissió de Gènere del centre. I estem molt orgulloses de compartir-vos que la relació entre la Comissió de Gènere i la Biblioteca Nòmada s'ha anat estretant aquest curs fins que, de manera natural, hem esdevingut l'espai de referència. Com ha explicat l'Ona en l'acte que hem celebrat avui al vestíbul, des del 2018 (i potser, fins i tot, una mica abans) que vam engegar la tasca d'aplicar la normativa sobre Coeducació als centres educatius tot integrant la perspectiva de gènere tant en les activitats que dissenyàvem com en la selecció del fons. 

I així és com hem passat a ser el Punt Lila del centre: un espai segur on podeu compartir allò que necessiteu en relació amb els diversos temes que ens ocupen (identitat sexual i de gènere, relacions abusives i/o de discriminació, etc.). També un espai on informar-vos, participar i recollir propostes sobre el temes que considereu oportuns. Ja que la Comissió de Gènere és un espai creat per vosaltres i per a vosaltres! Un equipàs format per l'alumnat i professorat del centre amb moltes inquietuds.

I, és clar, des de la nostra Biblioteca Nòmada és fàcil imaginar què no hi pot faltar en la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Doncs evidentment, llibres! En aquesta Guia de lectura hi trobareu la nostra selecció per a l'ocasió. Però si passeu per la Biblioteca Nòmada hi trobareu molts més títols, ja que hem comptat altra vegada amb la col·laboració del CRP que ens ha cedit les Maletes Pedagògiques de Coeducació i Perspectiva de Gènere. També podeu fer una ullada a la selecció virtual que us hem preparat. Així que no teniu excusa per conèixer tot el material que hem triat per a vosaltres.

Us animem també a participar en els diferents actes que el moviment feminista convoca arreu. Començant pels que es fan  a nivell local i acabant per la manifestació unitària que es convoca a Barcelona. A la vila, avui hi haurà una xerrada de l'Antònia Castellana, demà un entrenament nocturn de muntanya i dissabte un recorregut pels murals del poble (a banda dels actes institucionals).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!