“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimarts, 8 de novembre del 2011

Recomanacions Novembre

Cada mes us farem arribar una sèrie de llibres que vulguem destacar especialment perquè creiem que us poden interessar. Per al mes d'octubre hem triat els que trobareu a continuació:

TITOL: Una fuga i una mentida
AUTOR/A: Tim Wynne-Jones
EDITORIAL: Cruïlla
ANY D'EDICIÓ: 1999
GÈNERE: Novel·la realista
RESUM:

Burl no ha tingut gaires oportunitats. Viu en una zona remota del Canadà, als afores d'un poble voltat de boscos i de silenci, on no té amics ni distraccions. Un dia, esperonat per l'autoritarisme violent del seu pare i la passivitat de la seva mare, fuig. No sap cap on va, només corre endavant, sense aturar-se. Finalment, exhaust i mort de fred, arriba al refugi d'un músic excèntric i aquesta circumstància li canviarà la vida.


TITOL: Adopta un fantasma
AUTOR/A: Eva Ibbotson
EDITORIAL: Cruïlla
ANY D'EDICIÓ: 1998
GÈNERE: Novel·la d'humor fantàstica
RESUM:

En Fulton Esquinçaire vol fer desparèixer del mapa l'Oliver, un hereu ric, per quedar-se-li la casa i les terres. Així doncs, idea un pla diabòlic i sol·licita els serveis d'una agència de lloguer de fantasmes. Però un dels empleats comet un petit error i...


TITOL: Ales de mosca per a l'Àngel
AUTOR/A: Fina Casalderrey
EDITORIAL: Barcanova
ANY D'EDICIÓ: 2001
GÈNERE: Novel·la (a partir de 10 anys)
RESUM:

¿Hi podrà haver algun dia una convivència feliç entre els éssers humans més enllà de les diferències d'idees o de capacitats? L'Estrella, una nova alumna de l'últim curs de primària -que rep classes de reforç-, demostrarà als companys i les companyes d'escola, a la seva família i... a tothom que el més important és tenir un gran cor.

TITOL: Trece años de Blanca
AUTOR/A: Agustín Fernández Paz
EDITORIAL: Edebé
ANY D'EDICIÓ: 2002
GÈNERE: Novel·la juvenil
RESUM:

Esta entrañable y sincera recopilación de recuerdos nos permite ir conociendo cómo es y cómo ha sido la vida de Blanca, una muchacha de trece años. Su infancia, su forma de vivir, los problemas de sus padres, el colegio, el primer amor... son escenas que se van desgranando gracias al efecto evocador de una serie de fotografías.


TITOL: L'escarabat d'or i altres relats
AUTOR/A: Edgar Allan Poe
EDITORIAL: Cruïlla
ANY D'EDICIÓ: 1999
GÈNERE: Contes fantàstics
RESUM:

A més de L'escarabat d'or, els altres relats de Poe inclosos en aquesta selecció són: El retrat oval, La fossa i el pèndol, La bóta d'amontillat, Conversa amb una mòmia, El cor delator i Els assasinats de la Rue Morgue. Jame's Prunier ha il·lustrat aquestes històries. Com a contrapunt, unes imatges documentals autèntiques acompanyades de comentaris, donen a L'escarabat d'or el valor de reportatge. Una lectura orginial, una aventura inèdita.


TITOL: Manolito Gafotas
AUTOR/A: Elvira Lindo
EDITORIAL: Alfaguara
ANY D'EDICIÓ: 2008
GÈNERE: Humor
RESUM:

Manolito Gafotas es un niño de Carabanchel que observa el mundo desde su barrio y cuenta todo lo que ve con las palabras que atrapa de los mayores,
de las películas y de la televisión.


TITOL: Amb ulls de Guácharo
AUTOR/A: M. Carme Roca
EDITORIAL: Alfaguara- Grup Promotor
ANY D'EDICIÓ: 2001
GÈNERE: Novel·la realista
RESUM: EXEMPLAR SIGNAT PER L'AUTORA!

A causa de les inundacions que ha patit el litoral veneçolà, en Raül i la seva àvia Melita es veuen obligats a marxar del seu país. Vindran a Barcelona, on tenen família, perquè a Veneçuela ja no els queda ningú. Són una àvia i un nét que gairebé no es coneixen, units per un secret que, cadascú per la seva banda, guarden ben amagat. Ara, en Raül i la Melita s'hauran d'enfrontar a un futur incert i, a la vegada, hauran de lluitar amb els fantasmes del passat.

TITOL: Yo, robot
AUTOR/A: Isaac Asimov
EDITORIAL: Edhasa
ANY D'EDICIÓ: 2004
GÈNERE: Ciència-ficció
RESUM:

La coneguda pel·lícula del mateix títol protagonitzada per Will Smith es basa en aquesta novel·la.


TITOL: Frontera
AUTOR/A: Jordi Sierra i Fabra
EDITORIAL: Cruïlla
ANY D'EDICIÓ: 2004
GÈNERE: Novel·la realista
RESUM:

L'Amina té catorze anys i moltes il·lusions. Per això, quan sap que els pares la volen casar amb un vidu del poble d'on són originaris, fuig de casa i una companya de l'institut, l'Estefania, l'amaga a les golfes de casa seva. Durant la setmana que s'hi està, les reaccions i les actituds més diverses afloren enre la població, entre els companys i companyes de classe i el professorat. L'Amina, mentrestant, en aquelles golfes té temps de reflexionar i de llegir-hi les cartes que s'enviaven l'avi i l'àvia de l'Estefania quan festejaven separats per la guerra civil. Aquesta lectura també l'ajudarà a prendre una determinació.


TITOL: El cas del quadre desaparegut
AUTOR/A: Jordi Sierra i Fabra
EDITORIAL: la Galera
ANY D'EDICIÓ: 1996
GÈNERE: Intriga
RESUM:

La mansió Viladecans obre les portes perquè un grup d'estudiants pugui veure la seva joia principal, tot un Picasso. Però durant la visita, el quadre desapareix misteriosament. Un dels estudiants, el Poli, és fill d'un policia i n'ha heretat l'instint. I per això comença a investigar amb els seus companys.


TITOL: El portal dels elfs
AUTOR/A: Herbie Brennan
EDITORIAL: Bromera
ANY D'EDICIÓ: 2006
GÈNERE: Fantàstic
RESUM:

Pyrgus és el príncep del Regne dels Elfs, on està a punt d'esclatar una guerra terrible. Uns personatges sinistres estan disposats a matar per aconseguir el control del regne. Davant l'amenaça, Pyrgus es veu obligat a fugir al món dels humans per a salvar la vida. Però els seus malvats enemics sabotegen el portal màgic que l'havia de traslladar i no apareix on estava previst, sinó al jardí del senyor Fogarty, un vell excèntric i tronat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!