“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimarts, 26 de juny de 2018

La séptima vida de Kaspar Schwarz

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=17662617
Amb una acurada edició acompanyada de fotografies (on Kaspar Schwarz apareix sempre amb cap de gat, al més pur estil Spiegelman), aquesta entre falsa biografia i autobiografia traspua un ambient misteriós i extravagant, que ens incomoda alhora que ens inquieta. En aquest ser continuament l'altre...

 De tots els personatges en què pren vida Kaspar Schwarz, el que ens ha deixat frases més memorables és Alexander Kosinski:

"Necesito un centro de gravedad. Pero es imposible encontrarlo. Lo he buscado en el cielo y también en el infierno. Cuando me acerco, desaparece."

"Ganar dinero es fácil si es lo único que quieres hacer en la vida."
Tot i que tampoc tenen desperdici algunes reflexions del darrer Kaspar Schwarz: 

"La mediocridad de los placeres es interminable".

"La existencia del mundo y la continuidad de la realidad dependen solamente del azar, y la humanidad se acabará un día de pronto, sin avisar. Un instante de plenitud y al segundo siguiente, la nada."

"Lo que existe es tan solo una pequeña parte de lo que es posible."

Si cliqueu sobre la imatge del llibre, podreu accedir a la fitxa del nostre catàleg (amb un enllaç a una llista de reproducció de l'Spotify inclosa!).

Font: https://www.eldiario.es/catalunya/diaricultura/carles_pradas-La_setena_vida_de_Kaspar_Schwarz-llibres-males_herbes_6_326927336.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!