“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dijous, 22 de novembre del 2018

La Jana ens recomana... Mecanoscrit del segon origen

Aquí us deixem la darrera recomanació de la Janna F., qui ja és una habitual del blog. Hem de reconèixer que ens encanta la seva proposta, ja que el Mecanoscrit del segon origen del Manuel de Pedrolo va ser una d'aquelles novel·les que t'impacten i, a hores d'ara, encara ens acompanyen.

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=15553933A la biblioteca en podeu trobar diverses edicions. Podreu trobar molta informació sobre l'autor, la seva vida i obra, a la pàgina de la Fundació que porta el seu nom. I, com a bon clàssic de la nostra literatura, disposa d'adaptació cinematogràfica (a part de la sèrie que es va emetre per TV3, bastant més antiga). Una autèntica distopia amb tots els elements propis del gènere. 

"El mecanoscrit del segon origen, es una lectura caracteritzada per les seves metàfores que comparen el món actual, indicant noves possibilitats d'existència.
El descobriment de molts aspectes per part de la parella (el paper de la cultura, la religió, la sexualitat...) entretenen molt al jovent o com a mínim a mi!
L'Alba representa l'inici de la humanitat i en Dídac el procés de creixement de qualsevol humà.

Considero aquest llibre molt interessant, però alhora hi ha capítols molt llargs que es poden arribar a fer pesats tot i que permeten que no perdem cap detall de la lectura. També opino que és un llibre per reflexionar i considerar en cada moment si les decisions que prenen els personatges són correctes o no, i si tu faries el mateix. Motiva a la gent per seguir els seus objectius!
Us recomanaria el llibre a persones reflexives sobre la vida i que us feu preguntes com ara: D'on venim? Com acabarem?..."

I ja sabeu, gaudiu la lectura... I compartiu-la!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!