“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimarts, 21 de maig de 2019

Projecte Tecnologia

Aquest curs, des de Tecnologia (a 1r d'ESO) han dut a terme un Projecte en col·laboració amb la Biblioteca. A hores d'ara ja en tenim resultats, així que us podem compartir com ha anat tot plegat.

Ja fa uns anys vam comprar mobiliari nou per a la Biblioteca. Amb la desagradable sorpresa de descobrir que les cadires fèien molt de soroll si s'arrossegaven una mica. Al llarg de tot aquest temps hem anat provant diferents solucions, però cap d'elles ha resultat resoldre el problema de manera definitiva.

És per això que el Joan Fonoll (professor de Tecnologia del centre) va decidir posar-s'hi mans a l'obra. On, des de la Biblioteca, vèiem un problema per resoldre, ell hi va observar l'oportunitat per engegar un Projecte i va plantejar al seu alumnat el repte de solucionar-lo.

Es van dividir en grups i cadascun d'ells va plantejar una proposta: taps d'ampolla, silicona calenta, pelfa i pilotes de tennis. Algunes d'aquestes idees presentaven l'alicient que  apostaven per la revalorització de residus. 

A partir d'aquí, cadascun dels grups va fer el seu prototip. Els hem tingut uns quants dies a la Biblioteca i les usuàries han pogut respondre una enquesta i valorar-ne la idoneïtat. També fer aportacions de millora i donar idees (com, per exemple, pintar les pilotes del color de les cadires perquè no siguin tan cridaneres).

Així que sembla que acabarem posant pilotes de tennis a les potes de totes les cadires de la Biblioteca... Us seguirem informant de com acaba tot plegat.

Des de la Biblioteca, estem immensament agraïdes a tot l'alumnat i professorat implicat en el projecte  per la seva dedicació i col·laboració. Un exemple que el treball per projectes desperta l'interès de l'alumnat en allò que està fent, ja que la motivació de donar resposta a una inquietud real i propera és realment transformadora.

I ja sabeu, gaudiu del procés d'aprenentatge... Perquè és tan important com el resultat (o més)!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!