“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimecres, 2 d’octubre de 2019

Betacamp 19

Aquest ha estat el segon any que hem participat al Betacamp, unes trobades d'autoformació orientades al professorat i a d'altres persones que es dediquen a l'àmbit educatiu. Com més diversitat de participants hi ha, més riques són aquestes trobades.

S'organitzen en Nodes, que serien com una espècie de Centres d'Interès comuns entre les participants. I són totalment autogestionades: l'equip impulsor s'encarrega de l'organització (contactar amb la casa de colònies, facilitar els espais i materials necessaris, proposar dinàmiques...), però les persones que hi participen s'autopropulsen per aconseguir els seus propòsits.

Si voleu conèixer amb més detall aquesta iniciativa, aquí en trobareu molta informació: http://www.sergidelmoral.net/category/betacamp/.

Per part nostra, dir-vos que ens hi vam estrenar l'estiu passat i vam quedar tan tocades per l'experiència que, aquest any hem volgut repetir. Al #Betacamp18 vam formar part del Node #ReadinIsSexy i aquest any hem proposat i format part del Node #Conunicació. El nostre equip s'ha dedicat, entre altres coses, a publicar tota la informació de les anteriors edicions (prèviament recopilada per l'Equip impulsor), recollir Frases cèlebres de les interessants converses que esdevenen al Betacamp, exposar els llibres que portaven les participants, recollir Recomanacions... I , a la Rua final, vam presentar un fantàstic vídeo recollint grans moments viscuts en comunitat.

Quan vam tornar a la feina, ho vam fer amb les piles ben carregades després d'aquesta motivadora experiència. Però encara en volíem més i, així va ser com se'ns va acudir la idea d'aprofitar la feina feta i plantar aquesta llavor al nostre centre. Hem sistematitzat una mica el material que ja s'havia compartit i hem engegat un Procés participatiu al centre. De totes aquelles lectures recomanades per professionals motivats i motivades, el professorat del centre en podrà triar unes quantes perquè passin a formar part del nostre Catàleg.

Us compartim el material, per si voleu replicar l'experiència:
- Graella per votar (no feu servir la nostra, ja que el procés de votació encara està obert. Descarregeu-vos-la i compartiu-la en el vostre Drive o similar).
- Vídeos amb Recomanacions dels llibres.
- Menció especial a: còmics, LIJ, novel·la i secció especial per la #VagaPelClima del 27-S.

Com sempre, s'agraeix el Feedback! Si feu servir els materials i ens voleu explicar com ha estat la vostra experiència, ens encantarà sentir-ho...

I ja sabeu, gaudiu la lectura... I compartiu-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!