“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

divendres, 18 de desembre de 2020

La Clàudia ens recomana... El noi del pijama de ratlles

Seguim compartint les recomanacions que ens heu estat enviant durant aquesta darrera setmana. Avui, la Clàudia L. ens parla del Noi del pijama de ratlles. Aquest llibre, si us agrada, el podeu trobar tant a la nostra biblioteca nòmada com a eBiblio, i així podeu escollir el format que més us agradi. L'autor d'aquest llibre és John Boyne, novel·lista irlandès, que n'ha fet moltes obres, i en aquest cas, l'obra més reconeguda és la que ens presenta avui la Clàudia (Si en voleu saber més sobre les publicacions que ha fet, només heu de clicar a l'enllaç del seu nom).

 Aquest llibre està escrit per John Boyne. És de l'editorial Empúries i pertany a la col·lecció narrativa. Considero que pertany a més d'un gènere, els quals són: narrativa històrica, ficció i drama.
Aquesta és una història que a passar durant la segona guerra mundial, concretament durant l'holocaust. El seu protagonista és un nen anomenat Bruno. Ell pertany a una família amb bastants diners. Per assumptes de treball del seu pare, es veu obligat a anar a viure a una casa lluny de Berlín, on ell vivia abans, concretament, a Out-With. Allà no hi ha més nens de la seva edat excepte aquells que estan a l'altra banda de la tanca, així que s'avorreix molt. Un dia durant el seu temps lliure decideix investigar una mica i caminar pel costat de la tanca seguint el camí que arribava a casa seva. Quan s'estava a punt de donar per vençut es troba amb un nen assegut a terra a l'altra banda de la tanca, anava vestit amb el qual semblava un pijama de ratlles.
Penso que és un llibre fàcil i ràpid de llegir. A més l'acció és bastant ràpida per tant, no pots parar de llegir. Si busques un llibre per reflexionar aquest és ideal, ja que parla de diferents coses com la innocència i la discriminació.


I per acabar aquesta recomanació, us deixo un poema de Joana Raspall. Espero que us animi a seguir llegint!

IL·LUSTRACIÓ | Poemes de nadal, Turu, Frases de lectura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!