“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

divendres, 2 de juny del 2017

L'Iris ens recomana... Luciérnagas


https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=15557773
Seguim posant-nos al dia publicant les vostres Recomanacions. En aquesta ocasió us portem la 6ª de l'Iris L., qui segueix de prop la nostra recomanadora estrella en el rànking.  En aquesta ocasió ens porta Luciérnagas, 
d'Ana María Matute. Una de les poques escriptores que han aconseguit formar part d'una institució tan masculinitzada com la Real Academia Española, tingué una trajectòria vital marcada per experiències dures. Això dóna a les seves obres una sensibilitat extraordinària a l'hora de descriure com se senten els protagonistes de les seves obres.

En concret, Luciérnagas ens parla de les conseqüències de l'esclat de la guerra sobre la vida de les persones. Però també de l'esperança, de l'amor... Tot plegat vist des de la mirada d'un infant.

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=17175366
"TÍTOL: Luciérnagas

AUTORA: Ana María Matute

EDITORIAL: Destino

ANY D'EDICIÓ: 2011


RESUM:

Quan la Sol acaba els seus estudis a l'escola religiosa Saint-Paul, creu que té tota la vida per davant. Podrà estar més estona amb la seva família, especialment amb el seu germà, l'Eduardo, qui cada cop és més reservat. Però la Guerra Civil arriba, fent un gir de 360º en la seva concepció del món. El seu pare, amb qui tant havia pensat el seu futur, és assassinat, cosa que deixa la mare trasbalsada.



Dues refugiades arriben a la casa familiar, trencant un xic el silenci que regna en l'antic espai ple de rialles. Però això no és suficient per a canviar l'humor de les que les acullen. A aquesta situació es suma el fet que l'Eduardo només torna a la residència familiar per dormir, si és que ho fa.
https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=17175680




Un dia, mentre la Sol passeja pels carrers de Barcelona, es troba amb el seu germà, qui li explica què és de la seva vida. A partir d'aquest moment, la noia coneix a Daniel ''el guenyo'' i al seu company Chano; a més de la família del primer. I serà en el moment més difícil que la Sol trobarà, a la fi, una cosa que la farà seguir endavant, passi el que passi: l'amor."

Esperem haver-vos animat amb la lectura d'aquesta autora, de qui trobareu molts altres llibres a la nostra Biblioteca (Los Abel, Primera memoria, Olvidado rey Gudú...). 

I ja sabeu, gaudiu la lectura... I compartiu-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!