“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dijous, 19 de desembre del 2019

Interès renovat


Ens enorgulleix compartir que seguim sent blog de referència!  El Departament d'Educació reconeix el nostre blog en els seus materials de l'Ateneu en el curs "El blog de la biblioteca escolar". Allà hi apareixem quan es parla d'Estil propi o marca personal del blog (El blog de la biblioteca escolar 1: estructura i continguts) per la nostra secció de Recull de cites d'escriptors i persones del món literari.

Les cites són una manera de cridar l'atenció sobre un llibre oferint-ne una petita píndola, un tastet que ens pot animar a donar-li una oportunitat a l'obra. És per això que, de tant en tant, en compartim alguna. I, si parlen de llibres i de l'experiència lectora, ens agraden encara més.

Les fem servir també en la nostra activitat de Formació d'usuaris, on l'alumnat de 1r d'ESO ha de cercar els llibres que les contenen a partir d'unes pistes que els donem, al més pur estil gimcamaire. Fragments d'obres literàries que ens parlen del plaer que és llegir, del que ens aporta, com ens emociona...

I és que, com va dir en Sergio Pitol, “estem fets dels llibres que hem llegit, la pintura que hem vist, la música escoltada i oblidada, els carrers recorreguts. Som la nostra infantesa, la família, uns quants amics, bastants enuigs. Som una suma minvada per restes infinites.” Per això, des de la nostra Biblioteca, procurem ajudar als nois i noies en el seu camí de construcció de la pròpia identitat, també de la literària...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!