“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimecres, 15 d’abril de 2020

Recursos per al confinament 4

I ja fa un mes que estem així, en confinament. Però nosaltres no hem perdut les ganes de seguir compartint idees que us ajudin a passar millor aquests dies a casa. Recordeu que podeu fer comentaris a les entrades i explicar-nos si heu picat i us heu endinsat en alguna de les nostres propostes. 

Per començar, us volem parlar del recull d'activitats que diferents entitats  molinenques han engegat per facilitar que ens mantinguem en forma i que ens han preparat des del Viu Molins de Rei.

En l'anterior post us parlàvem de les pel·lícules que podeu trobar a l'eBiblio, entre moltes altres coses. Avui n'hem seleccionat una, basada en la sèrie de manga A Silent Voice. Estàvem guardant el secret, però trenquem el silenci per anunciar-vos que hem triat el primer volum de la sèrie per a la propera comanda que puguem realitzar (quan acabi el confinament).


S'hi tracta el tema de l'assetjament escolar i la discapacitat. Amb el tret distintiu que es pren el punt de vista de l'assetjador.Ens ha fet pensar en altres llibres que tenim a la biblioteca i que també tenen relació amb el tema: Per 13 raons, que va inspirar la sèrie de Netflix; Bajo el paraguas azul, lectura recomanada anteriorment al blog; A Monster calls, de Patrick Ness o Al otro lado de la pantalla.

I en el nostre recull de recursos digitals no hi podia faltar, evidentment, un llibre! Gràcies a aquest post del Julián Marquina, hem descobert Pintar-pintar, una fantàstica editorial que publica sobretot àlbum il·lustrat. Donen una presència destacada a la cultura i la llengua asturiana i del nord de la península i també s'han sumat a la iniciativa de publicar títols digitals en obert. Tot i que la major part dels àlbums són per a públic infantil, hem trobat un títol que creiem que us agradarà.

http://www.digital.pintar-pintar.com/books/wyvw/#p=1
Es titula Una mitología. Seres y mitos del norte. Escrit per Aurelio González Ovies i il·lustrat per Toño Velasco, ens ha enamorat. Una oportunitat per conèixer altres cultures, tan properes, amb personatges descrits en vers. Una autèntica delícia!

I ja sabeu, gaudiu la lectura, també en temps de confinament... I compartiu-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!