“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimecres, 24 de març del 2021

Dia Mundial de la Poesia

 A les Biblioteques ens encanten les efemèrides. Són l'excusa perfecte per posar sobre la taula algun tema concret. I, és clar, nosaltres sempre aprofitem l'avinentesa per parlar-vos de tots els llibres que tenim a la Biblioteca relacionats amb aquell tema. 

Doncs bé, el passat diumenge 21 de març va ser el Dia Mundial de la Poesia. Així que ja sabeu de què us parlarem en aquest post, oi? I tant que sí! De poesia, està ben clar...

Per començar, us compartim la Guia de lectura que hem elaborat per a l'ocasió. Tant a la secció de poesia contemporània com a la part de literatura més clàssica de la Biblioteca hi tenim nombroses obres poètiques. Però en aquesta tria i hem volgut incloure un altre acostament a la poesia més obert i atractiu. Sabem que, de vegades, pot costar entrar en la lectura de determinats poemes. Ja sigui per la falta de referències literàries o culturals, per la complexitat del text, de les metàfores, alguns poemes poden ser difícils d'entendre sense un acompanyament. En el nostre recull hi trobareu figures referents de la poesia, sens dubte. Això sí, hem posat l'èmfasi en d'altres propostes originals i que potser us resulten més properes per a un primer tastet. Hi hem inclòs novel·les gràfiques dedicades a biografies de poetes universals de la literatura espanyola, propostes més lúdiques amb animals de tot tipus, poemes d'autoria local (escrits per la Miriam Cano, l'Adrià Sàbat o l'Estel Solé, tots tres ex-alumnes del centre), reculls destinats al públic jove, poemes il·lustrats...

I ja sabeu que sempre aprofitem per compartir experiències que ens han semblat interessants al voltant d'aquest dia. A la Biblioteca Valentí Almirall d'El Papiol ens conviden a escriure el nostre propi poema i plantar-lo. Sí, sí, ho heu llegit bé! El podeu escriure en un paper especial germinat i plantar-lo a les jardineres de la Biblioteca. Teniu temps fins al 31 de març.

Si sou d'escoltar podcasts mentre feu altres coses, aquí us en deixem un relacionat amb el tema. El podeu sentir a l'spotify gràcies a Tàndem, podcast en català sobre LIJ i mediació literària. La Mireia Llompart i el Guillem Fargas parlen amb el Dani Espresarte de com entrenar la mirada poètica.

Esperem que us animeu a tastar la poesia, en qualsevol dels formats que us cridin l'atenció. També si ja en sou lectors habituals, passeu per la nostra Biblioteca Nòmada i us ajudarem a triar la que més us escau.

I ja sabeu, gaudiu la lectura, també de la poesia... I compartiu-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!