“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimecres, 17 de març del 2021

Ibáñez en fa 85!

Tot just farà 10 anys celebràvem els 75 anys de Francisco Ibáñez en aquest blog. I és que es tracta d'un autor que sempre ha estat present a la nostra biblioteca. Per això també vam fer esmena de l'estrena de la pel·lícula Mortadelo y Filemón contra Jimmy el cachondo en el seu moment. Es tracta d'un dels grans del còmic espanyol, creador de tants personatges que ja han passat a formar part de les nostres vides. Potser els més coneguts són en Mortadel·lo i en Filemó, els desastrosos agents de la T.I.A. Doncs dilluns el seu creador va fer ni més ni menys que 85 anys! Des d'aquí li fem arribar la nostra modesta felicitació i esperem que ens segueixi regalant somriures amb les bretolades dels seus personatges.

Des de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona han elaborat diversos reculls per posar-vos a l'abast els diferents recursos que podeu trobar a les biblioteques públiques. Si us agrada llegir en format digital, a l'eBiblio trobareu una pila de còmics amb els agents secrets més emblemàtics. I si preferiu la lectura en paper, al portal Gènius de la Biblioteca Virtual li han dedicat una entrada on podeu conèixer més detalls de la seva biografia. També podeu veure quins còmics hi ha disponibles de l'autor i on trobar-los.

I nosaltres tampoc volíem ser menys! Així que us presentem la nostra Guia de lectura amb tots els materials d'Ibáñez que podeu trobar a la Biblioteca Nòmada. Els podeu passar a encarregar pel vestíbul a les hores del pati. 
 
I si sou molt fans de la parella d'agents secrets més tronada, us recomanem aquest blog: Mortadelo y algo más. Tot i que fa temps que no s'actualitza, hi podeu trobar comentaris a moltes de les obres que protagonitza, com per exemple l'entrada dedicada a La brigada bichera.

I ja sabeu, gaudiu la lectura... I compartiu-la! També les rialles que us pugui provocar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!