“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimecres, 16 de desembre del 2015

La Iris ens recomana... La cura mortal

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=15913183
La Iris L. està a punt d'entrar al club de les recomanadores estrella... I per la porta gran! Pel que sembla, li agraden les sagues. Aquesta vegada ens porta la tercera part d'El corredor del laberint, titulada La cura mortal. Com molt bé us adverteix l'Iris, si encara no heu llegit El corredor del laberint o Las pruebas, el text us pot devetllar alguns elements de la trama. 

AUTOR: James Dashner
TÍTOL: El Corredor del Laberinto – La Cura Mortal
EDITORIAL: Nocturna
ANY D’EDICIÓ: 2013 (Espanya) (1a. Edició)

"ATENCIÓ! ‘’SPOILERS’’ DE LA TRILOGIA. LLEGIU ABANS EL CORREDOR DEL LABERINTO I LAS PRUEBAS.
Thomas i els demés supervivents de les proves de la "Quemadura"  han arribat a un edifici de CRUEL, on l’Home Rata els assegura que recuperaran tots els seus records. La Teresa i la majoria de nois i noies hi accedeix, però en Thomas, en Minho i en Newt s’hi neguen, ja que volen viure sense el passat atroç que els hi va ser esborrat de la memòria. A més, al Newt li han diagnosticat el "destello", i ara sembla que s’ha donat per vençut. L’Home Rata, que al principi semblava que els donés a escollir, els vol obligar a recuperar la memòria, així que els tres nois escapen de l’edifici gràcies a l’iceberg d’en Jorge i a la Brenda. Al arribar a Denver, la ciutat més propera, en Newt s’ha de quedar al vehicle aeri, mentre que els seus amics es refugien a Denver.  Troben un antic conegut, els persegueix la policia, i, al tornar a l’iceberg, troben una nota del Newt, dient-los que ha marxat al "Palacio de los Raros", lloc on deporten tots els infectats del "destello". Ràpidament corren a buscar-lo, però al arribar allà es troben que el Newt ja no vol saber res d’ells, que vol que el deixin tornar-se boig i morir en pau. Després d’una baralla, els protagonistes marxen, obligats a resignar-se a abandonar el Newt. Aconseguiran salvar el seu amic? Què pretén realment el "Brazo Derecho"’? És CRUEL realment l’enemic? Tot això només ho descobrireu si us llegiu La cura mortal, de James Dashner."

I ja sabeu, gaudiu la lectura... Però, sobretot, compartiu-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!