“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dissabte, 4 de juliol del 2020

La Noemí ens recomana... El guardián invisible

https://www.planetadelibros.com/pdf/EL_GUARDIAN_INVISIBLE_CAPS._1-2.pdf
Seguim compartint les recomanacions que ens heu estat enviant durant el confinament. Avui, la Noemí dL. ens parla d'El guardián invisible. Si cliqueu sobre la imatge, en podreu llegir un tastet. I, si us atrapa aquest thriller policíac, el podeu agafar en préstec a la Biblioteca El Molí

La novel·la ha tingut molt d'èxit, fins al punt que l'any 2017 se'n va estrenar la versió cinematogràfica. Forma part del que s'ha anomenat la trilogia del Baztán, que és la zona de Navarra on transcorre l'acció. Fins i tot s'ofereixen visites guiades pels voltants del riu Baztán. La història està plena de referències a la cultura, les tradicions, la gastronomia i la mitologia de la zona. I se n'ha fet una versió en còmic!


Aquí teniu les impressions de la Noemí:

Títol del llibre: El guardián invisible.
Autor/-a: Dolores Redondo  
Editorial: Destino
Gènere: Thriller i mític
Format: En paper 

Aquest llibre tracta sobre una inspectora que ha d’esbrinar una sèrie d’assassinats, en el lloc on es va criar i del que va tindre que fugir, a Baztán. La inspectora, esbrina un cos d’una noia adolescent en unes circumstàncies molt estranyes i seguint un patró molt clar i mitològic. La investigació es contrarellotge. Podrà sortir del cas sense més morts o els fantasmes familiars li complicaran tot? 
Aquesta historia avarca bastantes generacions de la família de la inspectora Salazar, al poble de Baztán.

Personatges Principals:- Amaia Salazar: Es una dona que és molt intuïtiva i que li agrada controlar tot i saber que el passa en tot moment. Per successos que van passar quan era una nena petita, es va fer policia.
-Jonan Etxaide: Treballa amb l’Amaia, és subinspector de la comissaria i li agrada molt el seu treball.
-Rosario: És la mare de l’Amaia, té problemes bipolars i està en una clínica de psiquiatria.
-Tieta Engrassi: Es la tieta de l’Amaia, es vident i li va ajudant a l’Amaia amb el cas des de casa i amb la mitologia basca.
Personatges Secundaris:
-Montes: Ajudant de l’Amaia i el Jonan, amaga molt secrets que després seran perillosos.
-Flora Salazar: Germana de l’Amaia i ajuda  molt a la seva mare en la clínica.
-Rosaura Salazar: Germana petita de l’Amaia, de petita veia coses que no eren normals en casa. Això li ajudarà a la investigació de la Amaia.
Aquest és un llibre que es llegeix molt ràpid. Es una lectura molt trepidant. Mentre que llegia el llibre no pensava en res, només en seguir llegint i veure el que passarà a continuació.
Aquesta lectura té elements molt positius, com per exemple, la manera que està escrit. Es un llibre que descriu tot molt bé els sentiment que tenen els personatges quan veuen a algú, les pors que tenen... També m’ha agradat que vagi jugant amb el passat i el present. L’única cosa que és més negativa, es el nombre de pàgines que té (432), perquè hi ha gent que no li agraden els llibre grossos .
Aquesta lectura la vaig triar, perquè feia dos anys que em vaig veure la pel·lícula, però ja no m’encordava, llavors vaig veure el llibre i el vaig començar. Mentre llegia, m’anava en recordant de trossos, però com veia que contaven moltes més cosses en el llibre que en la pel·lícula, i així em vaig acabar el llibre i vaig començar-me el següent, anomenat Legados en los huesos, que es el segon llibre de la triología de Baztán.
Jo recomano aquets llibre a totes les persones que li agraden el misteri i el thriller. I no ho recomano a les persones que s’espanten amb facilitat, ja que a vegades també dona una mica de por.

I ja sabeu, tot i que cada vegada ja estem més desconfinades, seguiu gaudint la lectura... I compartiu-la! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!