“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

divendres, 10 de febrer del 2023

11F

Des de la Biblioteca Jordina Vidal mirem de commemorar diverses efemèrides acompanyant-les amb Guies de lectura temàtiques i d'altres activitats d'animació lectora relacionades. Aquest proper dissabte és 11 de febrer: Dia de les Dones i les Nenes en la Ciència. I, com ja hem fet amb anterioritat, no hem volgut deixar passar aquesta oportunitat per contribuir amb el nostre petit gra de sorra a donar a conèixer tot el que les dones han fet per la ciència. Ho fem difonent bibliografia relacionada: biografies de dones científiques i els seus descobriments, novel·les on les protagonistes no es conformen amb els rols que la societat els ha assignat i van més enllà, noies que passen l'estiu al CERN, etc. Aquí teniu la Guia de lectura que hem elaborat per a l'ocasió.

No som les úniques que ens hem afegit a aquesta celebració. Des de la Biblioteca El Molí també n'han elaborat una. I al blog de les Biblioteques de Barcelona (Bibarnabloc) també en trobareu una altra amb lectures molt llamineres. Penseu que les podeu demanar en Préstec Interbibliotecari a la vostra Biblioteca Pública de referència. Si no teniu clar com funciona aquest servei, podeu passar per la Biblioteca Nòmada i us ho explicarem amb pèls i senyals. Algunes d'aquestes lectures les trobareu també a l'exposició que hem preparat per a l'ocasió. Amb la col·laboració del CRP (Centre de Recursos Pedagògics), qui ens ha cedit molt de material de les seves Maletes Pedagògiques de Coeducació i perspectiva de gènere.

Per altra banda, el nostre institut ha participat a la Jornada Compartim Ciència. Durant dos dies, l'alumnat de 2n d'ESO ha estat fent una mostra d'experiments científics a nens i nenes de 6è de Primària de les escoles molinenques. I han acompanyat aquesta mostra amb biografies de dones científiques.

I si encara us heu quedat amb ganes de fer alguna cosa més, us proposem participar a la Vikimarató organitzada per diverses institucions de l'àmbit de la recerca. Sabeu en què consisteix? Es tracta d'una trobada col·lectiva per introduir a la Vikipèdia entrades sobre un tema en concret. En aquest cas, la idea és ampliar els articles sobre dones científiques.

Així que us esperem a la nostra Biblioteca Nòmada per prestar-vos tots aquests llibres. També us animem a compartir amb nosaltres les vostres lectures sobre el tema. Que les gaudiu!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!