“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimecres, 20 de maig del 2020

La Júlia ens recomana... Un petó de mandarina

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=18022282Seguim publicant recomanacions pendents. En aquest cas de la Júlia, qui s'enduria el premi si féssim un concurs a la persona més activa al nostre blog! Ja fa un temps que va compartir les seves impressions sobre el llibre Un petó de mandarina de l'Eulàlia Canal. De manera que ens ha donat temps a comprar-lo, així que el podreu trobar a la nostra biblioteca quan la puguem tornar a obrir.

Una història deliciosa on hi apareixen temes com l'assetjament escolar, els conflictes que fan refugiar-se molta gent lluny de casa seva, la importància de la confiança en nosaltres... I un dels temes universals de la literatura: l'amor. Aconseguirà el Tavi el seu desitjat petó? Aquí teniu les impressions de la Júlia:

"La Vanina és una noia que ve d'un país molt llunyà a on viu al Tavi, el noi que està enamorat d'ella.
La Vanina, convida a en Tavi, i a tota la classe, a una festa d'ella. En Tavi no sap que regalar-li, però recorda que la Vanina sempre llegeix, a l'hora del pati, uns llibres plegables, i li vol regalar un llibre.
Quan va a una llibreria, es troba a una companya seva, la Clàudia, que li pregunta què fa a allà. En Tavi li pregunta el mateix a ella, i ella respon que la seva mare treballa en aquella llibreria. En Tavi li explica que vol regalar-li un llibre a la Vanina per la seva festa, però que no sap quin. Llavors mentres parla amb la Clàudia, li cau un llibre al cap, que es diu: Un petó de mandarina. Ell s'enrecorda que quan la Vanina esmorza al pati i menja fruita, se li queden els llavis de colors diferents, i que ell vol un petó seu, un petó de mandarina de la Vanina."


I ja sabeu, gaudiu la lectura, també en temps de confinament... I compartiu-la! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!