“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimarts, 26 de maig del 2020

Recursos per al confinament 8

https://www.museunacional.cat/ca/memorySeguim compartint les nostres recomanacions setmanals! I aquest post va d'efemèrides, ja que el 18 de maig vam celebrar el Dia Internacional dels Museus. Una pila d'iniciatives es van engegar aquests dies, com per exemple Obrim finestres, on molts museus de Catalunya van obrir les seves portes virtuals per proposar-nos una pila d'activitats. És el cas del MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya) amb el #museunacionalacasa. Hi trobareu una pila de propostes, com passatemps inspirats en les seves obres (Museum Quiz a casa, trencaclosques, etc.). Us recomanem el Memory de la imatge !

I en aquesta setmana en què iniciem una nova fase i segueix avançant el que hem anomenat la desescalada, hem volgut recollir algunes reflexions en aquest sentit. Iniciem nova etapa, plena d'interrogants: sobre el que podem fer i el que no, sobre el risc, començant a albirar la tornada... Però quina tornada? A on tornarem? En quines condicions?

https://erratanaturae.com/hades/wp-content/uploads/Jinetes-en-la-tormenta.pdfTenim més preguntes que respostes. Però, sovint, la clau rau en encertar la pregunta. És per això que hem volgut compartir una reflexió de l'Editorial errata naturae titulada: "Jinetes en la tormenta. Animales en la cuneta". En la primera tongada de recursos per al confinament us vam parlar d'un llibre editat per aquesta editorial. Ara han decidit aturar la seva activitat i han volgut explicar-nos perquè. A més de fer-nos pensar sobre el moment que estem vivint i cap on volem caminar, el text ens ajuda a entendre com funciona el món del llibre (editorials, llibreries, distribuïdores...) i, fins i tot una mica també el nostre sistema econòmic.

https://static0grup62cat.cdnstatics.com/libros_contenido_extra/39/38999_Dones_de_Ciencia.pdf
I els animals a la cuneta ens recorden que el passat 22 de maig va ser el Dia Internacional de la Diversitat Biològica. És per això que hem triat aquest llibre del nostre fons: Dones de ciència. 50 pioneres valentes que van canviar el món. Hi trobareu molts personatges que van contribuir amb les seves investigacions a que la humanitat prengués consciència de l'àmplia varietat d'éssers vius sobre la Terra i els patrons naturals que la conformen. Com, per exemple, la Maria Sybilla Merian, il·lustradora científica i entomòloga, qui es va dedicar a estudiar la metamorfosi dels insectes.

 Ens despedim amb una cançó, que també ens convida a pensar sobre el que ens ha estat passant aquests dies: Aves enjauladas de la Rozalén:



I ja sabeu, gaudiu la lectura, també en temps de confinament... I compartiu-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!