“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

diumenge, 28 de juny del 2020

28J

Avui es commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+. Tot va començar a Stonewall, amb una batuda policial en un bar d'ambient gai. Aquests fets van desencadenar una revolta del moviment per a l'alliberament gai, víctima de nombroses discriminacions arreu. Mica en mica es van anar afegint més col·lectius a les reivindicacions i el terme es va anar ampliant. De manera que el Dia de l'Orgull Gai es va convertir en el dia de l'orgull Lèsbic, Gai, Transexual, Bisexual, Intersexual, Queer i el símbol + fa referència a qualsevol altre col·lectiu que no se senti identificat amb aquestes definicions.

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/infoGuiaweb.jsp?id=1021946&idBiblio=1012105&titolGuia=28JNosaltres ens afegim a la celebració amb una Guia de lectura dels llibres que hem anat adquirint darrerament al voltant d'aquesta temàtica. Hi trobareu protagonistes gais, lesbianes, transexuals... La seguim construint cada dia, ja que hem detectat que el nostre fons no és tan equilibrat com ens agradaria, si volem que la diversitat existent  en la nostra societat quedi també reflectida en la literatura que us oferim. Hi estem treballant, però si trobeu llibres que no tenim a la biblioteca i que creieu que hi haurien de ser relacionats amb la temàtica LGTBIQ+, no dubteu en fer-nos arribar les vostres propostes a: bibliorequesens@gmail.com.

A més, la Biblioteca El Molí ha elaborat un recull de llibres per a adults relacionats amb el tema i una altra per a joves, a més d'una selecció de cinema. Veureu que molts dels llibres que hi apareixen els tenim també a la Biblioteca Jordina Vidal. L'Ajuntament de la vila també ha elaborat una programació especial.

Des de la pàgina web Llegir en català (Associació d'Editorials Independents) també han fet el seu propi recull #LlegeixOrgull.

I ja sabeu, gaudiu la lectura amb orgull... I compartiu-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!