“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dijous, 18 de juny del 2020

Recursos per al confinament 11

Aquesta setmana us parlem també de cinema amb la 28a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona. Una part de la seva programació s'ha pogut veure a Filmin aquests dies i d'altres activitats tindran lloc més endavant. La pensadora convidada d'aquesta convocatòria és l'escriptora Ursula K. Le Guin. És per això que us recomanem especialment el documental: "Worlds of Ursula K. Le Guin" a Filmin.


A la nostra biblioteca podeu trobar la seva primera novel·la, El mundo de Rocannon i una novel·la juvenil, Molt lluny de qualsevol altre lloc. Un mag de Terramar, el primer volum de la saga "Els llibres de Terramar", recentment va passar a formar part del nostre fons. I també podreu trobar relats seus a Los mejores relatos de fantasía.

I lligant amb aquestes propostes de lectura, saltem a la 16ena edició del Certamen de Lectura en Veu Alta. Aquest any, l'esdeveniment ha tingut lloc durant el confinament, de manera que s'ha convertit en #acasallegimenveualta. Una de les lectures proposades per a la Tropa de corsaris (alumnat de 3r i 4t d'ESO) per al proper curs 2020-21 és precisament Un mag de Terramar en la seva edició a Raig Verd. Aquí us deixem l'exemple de la Carla, qui llegeix un fragment de Cims borrascosos de l'Emily Brönte. El podeu trobar també a la nostra Biblioteca.

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=16395522
I per acabar, us deixem amb una història de Victoria Spunzberg. Es titula "El encierro de un loco" i forma part de la iniciativa #MasQueMilPalabras del Centro Dramático Nacional. Consisteix en vincular dramatúrgia i il·lustració al voltant d'una mateixa idea. De vegades és el text l'element inspirador, d'altres la imatge. En aquest cas, il·lustra la història en Miguel Brieva.També en podeu escoltar la lectura dramatitzada, en aquest cas a càrrec de l'actriu Natalia Hernández. Precisament arran de la crisi que desencadenat el coronavirus s'ha parlat molt de les residències de la tercera edat. Doncs aquest relat s'ambienta en aquest context. Us el recomanem per l'element inquietad que s'alterna amb el realisme màgic. 

https://laventanadelcdn.com/szpunberg-brieva/I ja sabeu, tot i que cada vegada ja estem més desconfinades, seguiu gaudint la lectura... I compartiu-la!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!