“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimecres, 3 de juny del 2020

Recursos per al confinament 9

En aquests moments l'alumnat de 1r de Batxillerat probablement estigueu fent una immersió en el vostre Treball de Recerca. Habitualment ja és un moment d'incertesa, ja que és possible que sigui la primera vegada que us enfronteu a un repte com aquest en solitari. Durant la vostra escolarització segur que heu fet altres treballs similars, però sembla que ara sigui realment l'hora de la veritat. I imaginem que en les actuals circumstàncies els dubtes poden ser encara més grans!

És per això que us hem preparat un seguit de recursos que creiem que us poden ajudar. Tot i així, recordeu que la biblioteca segueix oberta de manera virtual. O sigui que no dubteu en cap moment en adreçar-vos a nosaltres perquè us ajudem. Escriviu-nos a bibliorequesens@gmail.com compartint la vostra necessitat i mirarem de resoldre-la el més breu i àgilment possible. 

http://diposit.ub.edu/dspace/bitstream/2445/114030/6/Guia%20practica%20per%20fer%20un%20bon%20TR%20BTX%2020%20consells.pdf
Des de l'ICE de la UB diversos professors han elaborat aquesta Guia per fer un bon Treball de Recerca a Batxillerat. Està desgranada en #20 consells essencials i creiem que us pot servir a l'hora d'organitzar-vos. També inclou indicacions per fer les citacions bibliogràfiques i recomanacions a l'hora de fer la presentació. Fins i tot hi podeu trobar un qüestionari per revisar que ho teniu tot en ordre i esteu seguint els passos que toquen.

El Departament d'Ensenyament també ha elaborat aquesta altra guia, més breu i més formal, però que segur que us servirà per tenir clar què és el que se us demana exactament. 
http://ensenyament.gencat.cat/web/.content/home/departament/publicacions/guies-estudis/btx-treball-recerca.pdf

Hem volgut dedicar també un espai en aquest post al que s'ha anomenat els "confinaments invisibles". És cert que cada família és un món i segur que cadascun dels nois i noies del nostre insititut l'esteu vivint d'una manera diferent. Però hi ha qui creu que es parla molt de persones que estan vivint el confinament des d'un cert benestar i poc d'altres realitats més crues. 

https://www.elconfidencial.com/cultura/2020-05-10/libreria-elena-martinez-blanco-bici-tres-cantos_2586336/És el cas, per exemple, d'una llibretera madrilenya que ha estat sortint amb bicicleta a repartir llibres pel seu poble. Això ha passat a la localitat de Tres Cantos i sembla que d'aquesta manera l'Elena Martínez Blanco podrà mantenir la llibreria Serendipias, l'única font d'ingressos de la seva família. 

El psicòleg, educador i periodista Jaume Funes ens parla d'un Acompanyament Mínim Garantit, fent l'analogia amb la Renda Mínima de Ciutadania. Aquesta última s'està plantejant per donar resposta a la crisi econòmica que es preveu que se'n derivarà, d'aquesta crisi sanitària.

Però creiem que la millor manera d'entendre que no totes estem patint igual aquesta situació de confinament és aquest conte que ens ha emocionat: Estrelles de tetrabrick.


https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=15535767I, com que parlem d'estrelles, la lectura d'aquesta setmana les porta en el títol. És un llibre que tenim a la biblioteca i que, tot i parlar d'una història crua i difícil és també una història bonica. Gairebé us podem assegurar que acabareu amb llàgrimes als ulls, però no diem res més que no volem fer spoiler. Estem parlant del llibre del John Green No està escrit a les estrelles. Però no patiu, perquè si no us podeu esperar a que tornem a obrir la biblioteca per llegir-lo, el podeu agafar prestat a l'eBiblio! I si, amb el que us hem explicat, no us acabeu de decidir, aquí en podeu llegir un tastet. També podeu fer una ullada al post que li van dedicar al blog de Bibarnabloc (un espai col·laboratiu de recomanacions i promoció cultural de les Biblioteques de Barcelona). La novel·la ha valgut una adaptació cinematogràfica. Aquí teniu el tràiler, perquè us feu una idea de per on van els trets (tot i que de trets no n'hi ha, però sí molt d'amor):




I ja sabeu, gaudiu la lectura, també en temps de confinament... I compartiu-la! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!