“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimecres, 10 de juny del 2020

Recursos per al confinament 10


El que més trobem a faltar aquests dies de confinament és el feedback que estem acostumades a rebre de la comunitat a qui donem servei. Sobretot de vosaltres, els nois i noies que veniu a l'institut cada dia. I tenim la sort que molts i moltes de vosaltres passeu sovint per la biblioteca. Aquesta que tantes vegades es queda petita perquè no hi cap tothom qui voldria entrar...

Per sort, encara que no us puguem veure ni tocar no sou invisibles. Com el protagonista de la novel·la de la qual us volem parlar aquesta setmana: Invisible. És difícil dir-ne gaires coses sense desvetllar el misteri, perquè en ell rau la gràcia (o potser hauríem de dir l'interès, perquè no es tracta precisament d'un llibre graciós) de la història. Si en voleu saber més, us recomanem la ressenya que en fan al blog El búho entre libros, ja que ens sembla que han trobat el punt d'equilibri d'explicar sense desvetllar.
https://www.tagusbooks.com/leer?isbn=9788416588572&li=1&idsource=3001

Està escrit per Eloy Moreno i l'autor n'ha elaborat una guia didàctica amb molt d'encert. No només pel seu disseny acurat, molt visual i atractiu, sinó també pels seus continguts. Una anàlisi de fons sobre els temes que tracta el llibre que va molt més enllà d'una mera fitxa de comprensió lectora.

Tot i que ja teníem el llibre a la biblioteca, la inspiració per parlar-vos-en ens ha vingut d'una mare que ens l'ha recomanat. Bé, i del mestre que s'hi ha comunicat, que ens ha fet arribar la proposta. Gràcies per tenir-nos presents i enriquir-nos amb les vostres aportacions. 

Si no podeu esperar a llegir-lo a que restablim el servei de préstec, el podeu trobar a l'eBiblio!
 
Ja fa uns dies us vam parlar de la demanda d'algunes llibreries perquè no es fessin comandes de llibres per rebre'ls durant la diada de Sant Jordi. La idea era que es compressin els llibres a les llibreries, reivindicant els seu paper de seleccionadores i divulgadores de tot allò que es publica. Si vau participar en la convocatòria "Llibreries obertes", podeu compartir una imatge vostra que documenti aquest petit gran gest que ha permès a moltes llibreries no haver de tancar a causa del confinament (i del consegüent tancament forçat del negoci). Així podreu contribuir a crear una obra d'art col·lectiva. L'artista encarregat és en Joan Fontcuberta i l'han titulat Mirades des del confinament. Està organitzada conjuntament per Òmnium i el Festival Cruïlla.


Una altra iniciativa que volem destacar és el Formiga Film Festival. Creem mica en mica. Es tracta de la 1ª Mostra de Cinema de Transformació Social i té un origen molt proper (Sant Feliu de Llobregat). De fet, s'havia de celebrar al Cinebaix però, tenint en compte les circumstàncies, es farà a la Sala 7, la seva "sala virtual". Va començar aquest dilluns i la podreu gaudir fins el dia 21. Té com a missió emplaçar una mostra de cinema social i solidària per evidenciar el paper que pren l’audiovisual en la transformació social.

I ja sabeu, gaudiu la lectura, també en temps de confinament... I compartiu-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!