“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dissabte, 27 de juny del 2020

Recursos per al confinament 12

Aquesta setmana us compartim la darrera tongada de recursos per al confinament. Ja fa uns dies que hem entrat a la "nova normalitat", així que de ben segur que teniu moltes més opcions a l'hora de decidir què feu amb el vostre temps lliure. A més, la Biblioteca El Molí ja està oberta i també us hem compartit una sèrie de consells per a biblioaddictes per facilitar-vos l'accés als recursos d'altres biblioteques. Així que centrarem les energies durant aquests darrers dies de curs en fer un tancament i avaluar la nostra feina.

El passat diumenge 21 de juny es va conmemorar el Dia Internacional de l'Educació no Sexista. És per això que avui us parlem del masclisme als videojocs. Concretament de Nerfeadas, una sèrie que podeu seguir a Youtube on Blissy s'envolta de tota una colla de professionals del món dels videojocs que reflexionen sobre el seu funcionament i comparteixen la pròpia experiència. Si voleu conèixer més a fons la situació, us recomanem aquest article a Ctxt. O l'entrevista que li fan a l'autora al programa Popap de Catalunya Ràdio.



Però el millor és que comproveu de què us estem parlant visualitzant els capítols. Aquí us deixem el primer:



https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=18164196També volem compartir una altra descoberta que ens ha semblat molt adient per a l'ocasió. Des de la Biblioteca de la UOC van preparar un repositori de recursos relacionats amb el 8 de març: Recursos de la biblioteca en clau de gènere. A l'O2 Repositori de la UOC (un portal que recull, difon i preserva les publicacions digitals en accés obert dels membres de la UOC) hi hem descobert un treball final de grau molt interessant. Es titula Superheroínas. Una mirada al feminismo a través del cómic i s'hi analitzen aspectes com la cosificació del cos femení, el mite de l'amor romàntic, i la visió de les superheroïnes com a referents dels infants.

És per això que, en relació amb l'educació no sexista, hem triat del nostre fons aquesta lectura: Moxie, de la Jennifer Mathieu. Una noia que es revela contra el sexisme instaurat al seu institiut, engegant la guspira d'una autèntica revolució. Si no us podeu esperar a que obrim per agafar-lo en préstec, el teniu disponible a l'eBiblio.
Us compartim també un vídeo elaborat per la Gisela Ruiz de les Biblioteques de Montcada i Reixac. Es basa en els 20 consells de la Guia per fer un bon treball de Recerca al Batxillerat que vam publicar fa uns dies.



Per acabar, us enllacem una sèrie de recursos pensats per ajudar-vos a preparar les PAU. La Biblioteca de l'INS Miquel Biada ha elaborat un parell de reculls molt interessants en aquest sentit: Recursos web relacionats amb Batxillerat i PAU i Tècniques d'estudi. Hem pensat que l'alumnat que us hi presenteu estareu a tope preparant-vos per les proves aquests dies! 

I ja sabeu, tot i que cada vegada ja estem més desconfinades, seguiu gaudint la lectura... I compartiu-la!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!